Search

Litt om oss

Vi er en familie på tre, meg selv Kristin, mannen min Per-Ivar og sønnen vår Daniel. Vi bor på en liten øy, Skrova midt i vestfjorden i Lofoten. Jeg driver en dagligvarebutikk på øya.

I 2006 fikk vi vår første standard dachs langhår. Det var mannen min som ville kjøpe dachs, jeg, for min del var ikke så oppstatt på denne rasen, hadde egentlig ikke noe kjennskap til rasen i det hele tatt. I dag angrer jeg ikke, de er noen fantastiske hunder. Vi har hatt mange fantastiske turer sammen i marka, folk som sier at man ikke kan gå lange turer med en sånn hund, ja, de skulle vært med på en tur, da tenker jeg pipa hadde fått en annen lyd :-)

Da Cheevas var ca. 6 mnd. begynte jeg å tenke litt på blodsporprøve, men da kommer problemene med å bo på ei øy, jeg visste jo ikke noe om spor. Da var det å putte nesen i ei bok, og spørre og grave hos alle som visste litt om sånt. Vi trente litt utover høsten, og både hund og fører syntes dette var morsomt. Da våren kom tok vi på ny fatt i sportreningen, jeg klarte å "snoke" opp en dommer i svolvær, vi avtalte tid for sporprøve 10. juni 07. Da dagen kom var jeg skikkelig nervøs og spennt, men det var helt uten grunn, Cheevas gikk til en flott 1. pr.

I utgangspunktet ble ikke Cheevas kjøpt for å dra på utstilling med, men i mine yngre dager drev jeg litt med utstilling så jeg tenkte at det kunne være morsomt å prøve igjen. på første valpeshowet ble Cheevas BIM, slått av sin søster Oliva, og neste dag ble han BIR og BIS3, dermed var det gjort, og etter det har det blitt ganske mange utstillinger.

Lysten på en lekekamerat til Cheevas meldte seg, og på en utstilling traff jeg en dame fra Tromsø som hadde flotte Dachser. Hun fortalte at hun skulle ha kull på den ene tispen sin, og jeg var ikke sen med å tinge meg en valp fra henne. I januar 07 ble Chablees født, så i mars reiste jeg til Tromsø å hentet henne. Hun er en fantastisk hund, rolig og med de "dådyrøynene". På utstillingsfronten som valp har hun BIS-plasseringer på de fleste showene.